Optik & Tjänster
Synen
Synsinnet står för mer än 80% av alla intryck, därför är det viktigt att ta hand om sin syn.
Kompetens
Vår personal har lång erfarenhet inom branshen och alla våra optiker har högt kundomdömme.
Synundersökning
Används för att undersöka hur ögonen mår och om synskärpan eventuellt kan förbättras.
 • Vår syn

  Synen är ett kraftfullt, komplext och känsligt sinne. Eftersom att synsinnet står för de mesta av dem intryck vi får, är det viktigt att kontinuerligt vara medveten om hur synen påverkas och ta hand om våra ögon. Synförändringar kan vara svåra att upptäcka för de kommer gradvis smygande.

 • Ögonens funktion

  Kortfattat kan man beskriva det som händer när vi ser något i tre steg. Först släpps ljus in genom ögats pupill. Ljuset bryts med hjälp av hornhinnan och linsen i ögat så att det fokuseras på näthinnan. Den energi som skapas av ljuset förs därefter vidare till hjärnan och uppfattas som en bild.

 • Våra optiker

  Patientarbete skall utföras med vetenskap och beprövad erfarenhet. Hos oss är det endast legitimerade optiker som undersöker dig och du kan lita på att optikern alltid gör en nogrann undersökning av dina ögon och allt sker utifån optikbranschens höga och specifika kvalitetscertifiering. Om optikern upptäcker några tecken på ögonsjukdomar eller andra avvikelser vid undersökning remitteras alltid patienten till ögonläkare för vidare bedömning. De har lång erfarenhet inom branshen och ett högt kundomdömme med många nöjda kunder.

 • Medarbetare och personlig service

  På Optikcentralen arbetar vi utifrån kundens syn och optiska behov, därför är det extra viktigt med personlig service då behoven skiljer sig avsevärt från person till person. Våra komptetenta medarbetare sätter alltid kundens optimala synskärpa i fokus genom hela processen.

 • Synundersökning för glasögon

  Vi på Optikcentralen prioriterar din syn först och därför ser vi synundersökningen som A och O i vårt arbete. Detta för att få fram korrekta och individuellt anpassade styrkor till dina glas och kontaktlinser. Undersökningen inleds med att optikern noggrant studerar patientens hornhinna. Därefter används olika syntestmetodik få fram varje patients maximala synskärpa.

 • Kontaktlinsundersökning

  Utöver synundersökning för glasögon erbjuds även synundersökning för kontaktlinser. Denna undersökning är mer komplicerad då fler detaljer av ögat måste studeras och mätas så att optikern kan tillpassa både rätt styrkor men även rätt sorts lins samt eventuellt skötselsystem. Förutom synskärpan studeras även hornhinnan, tårfilmen, ögats lins kupighet samt hornhinnans storlek.

 • Gratis synundersökning*

  Hos oss på Optikcentralen har vi dessutom förmånen att erbjuda kostnadsfri synundersökning för glasögon utan något köptvång. Finner våra optiker några ovanliga avvikelser eller misstanke om onormalt ögon tillståndremmiterar de alltid vidare till specialiserade ögonläkare.
  (*Gäller ej recept/intyg eller kontaktlinsundersökning)

Glasögon
Skarp syn, skarpt utseende
För att effektivt korreigera synfel och återge tydlig synskärpa är glasögon oftast det bästa alternativet. Glasögon är dessutom en trendig accessoar och detalj. Vi på Optikcentralen har ett stort utbud av olika modeller att välja mellan för att ge dig en perfekt individuellt anpassad lösning.
Kontaktlinser
Maximera friheten
För den som vill känna total frihet eller lever ett aktivt liv är linser ett bra alternativ. De utgör ett perfekt komplement till glasögon. Det finns flera olika sorter av kontaktlinser, allt från endagslinser och månadslinser till färgade linser. Vi arbetar aktivt för att hitta det bästa alternativet för dig.
Solglasögon
Mode, funktion och stil
Syftet med solglasögon är att skydda ögonen mot de starka och skadliga UV-strålarna från solen. Vi erbjuder både stilfulla solglasögon av kända varumärken, specialanpassade solglasögon med din styrka, polariserande glas, clip-ons och suncovers.
Vi erbjuder
Hög kvalite, bara det bästa är bra nog!
För oss är kvalite och precision den viktigaste delen av vårt yrke. Vi använder oss därför enbart av kvalitetsglas från optikbraschens världsledande glasleverantörer. Glasens kvalite är resultatet av lång erfarenhet och optimering av den optiksa tekniken inom glasögonglas som ger dig garanti för maximerad visuell komfort.
Brett sortiment och pressade priser
För att möta kundes efterfrågan har vi maximerat utbudet i vår butik. Allt ifrån kontaktlinser till glasögon, solglasögon och andra optiska hjälpmedel. Vi har västra Sveiges största utbud bland glasögonbågar i alla tänkbara färger, former och prisklasser. Målet är att hitta något som både känns bra och ser bra ut utifrån varje enskilda persons smak, tycke och prisalternativ.
Garanti
På Optikcentralen har vi 3 års produktgaranti på alla bågar. Dessutom har vi 3 månaders progressiv garanti om inte dina progressiva glas inte upplevs vara det optimala alternativet för dig. Detta innebär att vi inom 3 månader kan byta ut dina progressiva glas till antingen ett par dubbleslipade glas eller ett par för långt seende och ett par för nära seende.
Delbetalning
Du kan enkelt dela upp din betalning via vårt samarbete med Resurs Bank. Detta görs direkt på plats via vår butikservice och ger dig förmånen att få 0% ränta upp till 24månader. Avtalet tecknas direkt på plats och därefter skickas Resurs Kortet hem till dig i brevlådan tillsammans med inbetalningskort där du själv väljer hur mycket du vill delbetala per månad.